Lanțul de distribuție a mărfurilor s-a diversificat substanțial ca urmare a cerințelor tot mai mari ale clienților finali, potrivit Kangoopack, companie care oferă soluții integrate de ambalare, – utilaje și produse consumabile pentru ambalarea mărfurilor pe paleți, ambalare grupată, legare, formare și sigilare cutii și consumabile.

Dacă anii trecuți marfa era livrată pe filiera producător – revânzător en-gros – client final acum acest lanț se prezintă sub forma producător – depozit regional al producătorului – firma de logistică care pregătește comenzile – transportator – revanzator – firma de livrare – client final. În tot acest lanț nou, fiecare adaugă valoare, dar, în același timp, adaugă și un cost suplimentar în prețul final al produsului către client.

“Pentru a fi competitivi în piață, pentru a putea oferi produsul la un preț care să nu fie prohibitiv pentru clientul final apare nevoia tot mai pregnantă de a eficientiza activitatea fiecărei verigi din acest lanț de distribuție”, a declarat Mariel Petric, CEO Kangoopack.

În acest sens, optimizarea costurilor de producție și a celor de distribuție sunt acțiunile obligatorii de luat. Iar costul cu ambalarea produselor (la producător și la firmele de logistică / transport ) reprezintă o pondere importantă. Dacă luăm în considerare că de multe ori produsele trec prin mai multe procese de ambalare – ambalarea individuală, urmată de ambalarea grupată (baxuri, seturi, cutii ), iar la final ambalarea la nivel de palet înțelegem de ce optimizarea costurilor cu ambalarea și ambalajele utilizate are un efectiv semnificativ în prețul final al produselor.

Despre Kangoopack

Kangoopack și-a propus încă de la înființare să ajute clienții din orice industrie să își optimizeze costurile cu ambalarea produselor prin oferirea de soluții integrate și inovative – referindu-ne aici la echipamente de ambalare, produsele folosite de acele echipamente și know-how-ul procesului de ambalare.

 Companie antreprenorială cu capital 100% românesc, activând în principal pe piața din România dar având clienți și din țările limitrofe – Ungaria, Serbia, Bulgaria, Croația, Moldova, Ucraina, Kangoopack crede cu tărie în avantajele pe care tehnologiile performanțe le pot aduce companiilor care le folosesc și  aduce în piața ambalării concepte și soluții noi de finanțare, tocmai pentru a sprijini adoptarea cât mai rapidă și tehnologizarea companiilor.

 Sprijinim activ companiile din România, soluțiile oferite noi fiind axate pe optimizare costuri, creșterea productivității și protejarea mediului înconjurător.