Mariel Petric, CEO al Kangoopack, a fost speaker al evenimentului „Soluții de finanțare pentru afaceri inteligente”, alaturi de reprezentanți ai industriei bancare, experți în finanțări și fonduri pentru IMM-uri.

„Anul 2021 a fost un an plin de provocări, un an cu o creștere de 50%. Ne dorim o creștere asemănătoare și pentru 2022. Considerăm că suntem un domeniu care a câștigat în această pandemie pentru că oamenii și companiile și-au automatizat procesele și au optimizat costurile,” a declarat Mariel Petric.

Mariel Petric observă o preocupare tot mai mare a companiilor spre automatizarea proceselor, reducerea consumului de plastic și utilizarea unor produse mai prietenoase cu mediul. El estimează că această tendință va continua mult timp de acum înainte.

Kangoopack estimează o dezvoltare în zona de e-commerce, a pieței de retail FMCG, farma și a zonei de logistică și depozitare, dar piețele de materiale de construcții și cea a producției de mobilă au și ele perspective bune de creștere. Pentru anul 2022 compania are planificate investiții importante în noi capacități de producție și logistice care să susțină creșterea viitoare în România și în țările vecine.

Evenimentul „Soluții de finanțare pentru afaceri inteligente”, susținut de BCR și organizat de start-up a adus în atenția publicului principalele programe de finanțare din 2022, dar și oportunitățile pe care le pot avea antreprenorii.

În primul panel au fost invitați Bogdan Cernescu (Director Corporate Coverage la BCR), Florin Jianu (Președinte al CNIPMMR), Mariel Petric (Fondator KangooPack) și Mihai Boștinaru (Fondator al Pet Factory).