Kangoopack, companie care oferă soluții integrate de ambalare, – utilaje și produse consumabile pentru ambalarea mărfurilor pe paleți, ambalare grupată, legare, formare și sigilare cutii și consumabile, a înregistrat în primul semestru din 2020 o creștere organică de 22% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Compania estimează un avans al cifrei de afaceri de 22% la nivelul întregului an, până la 4,5 milioane euro.

Cifra de afaceri realizată de companie în 2019 a fost de aproximativ 18 milioane de lei și o marjă EBITDA de 8%, iar pentru 2020 prognoza marjei este de 10% deoarece vor fi continuate investițiile în game noi de echipamente și produse având ca scop furnizarea de soluții complete și integrate ambalare aplicabile oricărei industrii.

 Creșterea înregistrată de Kangoopack în ultimul an este bazată, în principal, pe diversificarea gamei de soluții oferite, pe echipamente și produse de o foarte bună calitate, creșterea vânzărilor online precum și pe creșterea importanței pe care costul cu ambalarea / protejarea produselor îl are în costul total al unei companii. Odată cu apropierea companiilor de consumatorii finali precum și creșterea accesului companiilor la diferite soluții de ambalare, a fost tot mai pregnantă nevoia acestora din urmă de a-și optimiza costurile cu ambalarea produselor comercializate.

“Într-o perioadă cu multe incertitudini economice, evoluția noastră este în creștere în principal datorită nevoilor companiilor de a-și reduce costul cu ambalarea, ca urmare a optimizării proceselor de ambalare, a consumului de produse necesare ambalării, a timpilor de ambalare și a procesului de aprovizionare și stocare a materialelor necesare. Investind în tehnologii noi, în automatizarea proceselor de ambalare, companiile vor obține o reducere a costurilor aferente per unitatea de produs livrat, o calitate ridicată și constantă a ambalării un control mai bun al procesului de aprovizionare evitând astfel sincopele ce pot apărea ca urmare a lipsei de personal specializat sau vârfurile de sezon, când se impune o flexibilitate foarte mare din partea companiilor”, a declarat Mariel Petric, CEO Kangoopack.

Principalele industrii în care activează clienții Kangoopack sunt industria alimentară (food&beverage), industria mobilei, în domeniul logisticii și depozitării, materiale de construcții, confecții metalice și automotive, dar putem oferi soluții pentru orice industrie.

Despre Kangoopack

 Kangoopack și-a propus încă de la înființare să ajute clienții din orice industrie să își optimizeze costurile cu ambalarea produselor prin oferirea de soluții integrate și innovative – referindu-ne aici la echipamente de ambalare, produsele folosite de acele echipamente și know-how-ul procesului de ambalare.