Daniel Cotop, managerul diviziei de ambalare, vorbeste intr-un interviu pentru Pack Expo 2016, despre utilajele prezente la targ, taxa de reciclare si solutiile oferite de Cora Trade Center.

Ce impresie v-a facut conceptul expozitiei PACK EXPO din acest an?

Conceptul noii expozitii destinate ambalajelor este interesant si indraznet, si asta prin faptul ca se organizeaza in Pavilionul Central, datorita numarului mare de expozanti si metodelor de promovare.‎ Speram sa avem parte de si mai multi vizitatori in cadrul editiei acesteia.

Care sunt noutatile cu care va veti prezenta la PACK EXPO?

Ca si noutati, CTC va prezenta o linie completa de infoliat orizontal cu conveior in „V” si magazie de stocare a produsului ambalat, masina special conceputa pentru ambalarea produselor lungi, rotunde sau dreptunghiulare, de la GG Macchine.

O alta noutate este linia completa de formare si sigilare a cutiilor de carton de la Elena Marchetti Italia. Vom prezenta in premiera si cea mai performanta masina de infoliat semi-automata, Spinny S500, cu control de la distanta, de la Effe3Ti. 

Vom prezenta, de asemenea, o gama variata de folii stretch, preintinse si power, produse atat prin metoda „cast” cat si prin metoda „blown”, toate de la Mima Films.

Ce inovatii ale companiei dumneavoastra considerati ca au un impact important in vederea diminuarii risipei alimentare?

Solutiile noastre complete (utilaj+consumabile+ know-how‎) ajuta la sporirea stabilitatii marfurilor pe palet, astfel riscul de deterioare a acestora se diminueaza semnificativ. Evitam astfel sa aruncam produse deteriorate sau neconforme (exemplu: #lactate – solutiile noastre de infoliere permit ca produsul sa „respire” odata infoliat. Crestem in acelasi timp rezistenta si evitam deteriorarea ambalajului primar, implicit, protejam continutul)

In ce masura va afecteaza proiectul de lege referitor la taxa pe ambalaje?

Proiectul de lege prevede scaderea taxei per kg de ambalaj nereciclat. Pentru noi, ca si revanzatori de ambalaje, impactul este destul de mic. De asemenea, suntem organizati in asa fel incat putem colecta selectiv toate ambalajele. Exista 3 puncte de colectare in cadrul depozitelor noastre. Esential este ca noi toti sa constientizam importanta colectarii selective si sa ajutam prin asta la usurarea procesului de reciclare!

Compania va fi prezenta la acest targ in perioana 27-30 septembrie, la Romexpo Bucuresti. Cei prezenti vor putea interactiona direct cu specialistii CTC.