Ambalarea corectă a paleților este crucială pentru siguranța mărfurilor și eficiența operațiunilor logistice. Greșelile în acest proces pot duce la daune costisitoare și întârzieri în lanțul de aprovizionare. KangooPack.ro, lider în furnizarea de soluții de ambalare, vă oferă informații esențiale pentru a evita cele mai comune erori și pentru a optimiza procesul de ambalare a paleților.

1. Folosirea foliilor stretch de calitate inferioară

Problemă: Foliile stretch de calitate slabă se rup frecvent în timpul ambalării sau transportului, compromițând stabilitatea paleților.

Soluție: Utilizați folii stretch tehnice de calitate superioară, în funcție de recomandările specialiștilor KangooPack.ro, personalizate pe nevoile și specificațiile afacerii dvs. Filmele pot fi atât pentru mașinile automate și semi-automate (standard, preîntinsă, rigidă sau cu capacitate de intindere mare), cât și pentru ambalările manual (Standard, Pretensionată și Rigidă). Aceste folii au o rezistență ridicată la rupere și perforare, asigurând o ambalare sigură și stabilă.

Exemplu: Un distribuitor de electrocasnice a redus daunele la transport cu 40% după ce a trecut la foliile tehnice de 17 microni furnizate de KangooPack.

2. Înfolierea inadecvată a paleților

Problemă: Tehnicile incorecte de înfoliere, precum strângerea insuficientă sau neuniformă, duc la instabilitatea paleților.

Soluție: Investiți în echipamente de înfoliere automatizate, precum mașinile de înfoliere automate  sau semi-automate disponibile la KangooPack.ro. Acestea asigură o forță de strângere optimă, o acoperire uniformă și viteză superioară de infoliere.

Studiu de caz: O companie de logistică a redus timpul de ambalare cu 30% și a îmbunătățit stabilitatea paleților cu 50% după implementarea  mai multor sisteme de înfoliere semi-automate  cu braț rotativ de la KangooPack.ro.

3. Supraîncărcarea paleților

Problemă: Depășirea capacității de încărcare a paleților poate provoca deformarea lăzilor și deteriorarea mărfurilor.

Soluție: Respectați limitele de greutate recomandate și utilizați indicatoare de greutate pentru paleți, recomandate de experții KangooPack.ro.

Informație cost: Evitarea supraîncărcării poate reduce costurile cu daunele cu până la 25% anual, conform unui studiu intern KangooPack.ro.

4. Paletizarea necorespunzătoare

Problemă: Așezarea neuniformă a produselor duce la instabilitate în timpul manipulării și transportului.

Soluție: Folosiți separatoare și colțare de protecție din gama KangooPack.ro pentru a asigura o aranjare ordonată și compactă.

5. Utilizarea paleților deteriorați sau neadecvați

Problemă: Paleții deteriorați compromit integritatea întregului sistem de ambalare.

Soluție: Implementați un sistem de inspecție regulată a paleților și înlocuiți-i pe cei deteriorați cu paleți noi.

Economii pe termen lung: Investiția în paleți de calitate poate reduce costurile de înlocuire cu până la 40% pe o perioadă de 3 ani.

 

Servicii KangooPack.ro: Pe lângă produsele de înaltă calitate, KangooPack.ro oferă servicii de consultanță și training pentru optimizarea proceselor de ambalare. Experții noștri pot analiza fluxul dvs. de lucru și pot recomanda soluții personalizate pentru a maximiza eficiența și a reduce costurile.

Evitarea acestor greșeli comune în ambalarea paleților nu doar că vă protejează mărfurile, dar poate duce la economii semnificative și la o eficiență operațională îmbunătățită. Prin utilizarea produselor și serviciilor de calitate oferite de KangooPack.ro, puteți optimiza procesul de ambalare, reducând daunele și costurile asociate.

Doriți să îmbunătățiți procesul de ambalare a paleților în compania dvs.? Contactați astăzi echipa KangooPack.ro pentru un audit gratuit și descoperiți cum puteți economisi timp și bani cu soluțiile noastre inovatoare de ambalare.

Informații de contact:

📞 Telefon: +40 735 730 227
📧 Email: online@kangoopack.ro
📍 Adresă: Strada Fabricilor nr 5, cod 510403, Alba Iulia